Gdy nachodzi mnie ochota na coś na prawdę słodkiego stawiam na blok czekoladowy. Tym razem bez kakao, w wersji waniliowej. Pycha!!! Polecam bardzo gorąco :)
Składniki:
200 g mleka w proszku
100 g cukru
1,5 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
75 g masła
1/2 szkl. wody
ok. 150-200 g bakalii( u mnie migdały, skórka pomarańczowa, rodzynki)
Masło, wodę i cukry podgrzewamy do połączenia składników. Ostudzić. W misce mieszamy mleko w proszku z bakaliami i do tego powoli wlewamy ostudzone masło z cukrami. Mieszamy dokładnie. masę przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą. Zakrywamy nią całość i odstawiamy na 24 godziny, żeby stężało.
SMACZNEGO!!!
Łał, w jasnej odsłonie wygląda fantastycznie
OdpowiedzUsuń:)