Po bułeczkach czas na muffiny. Nie ma co się rozpisywać są idealne. Warto spróbować! Polecam. Przepis z tej strony.
Składniki:
2 jajka
1/2 szklanki mleka
3 łyżki śmietany 12%
1/2 szklanki oleju
łyżka ekstraktu waniliowego
260 g mąki
100 g cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szkl. jagód
W jednej misce łączymy składniki mokre tj. jajka,mleko,olej, śmietanę i ekstrakt. W drugiej mąkę cukier i proszek do pieczenia. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy do połączenia. Formę na muffiny wykładamy papilotami. Do każdego nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Na ciasto dajemy umyte i osuszone jagody ok. 2 łyżeczki. Piec w 190 stopniach ok. 25-30 minut.
SMACZNEGO!!!
Muffiny z jagodami - idealnie ! <3
OdpowiedzUsuńHoho, ile jagód :)
OdpowiedzUsuńJak duzo owockow-pysznie:)
OdpowiedzUsuń