piątek, 2 sierpnia 2013

Muffinki z Jagodami

Po bułeczkach czas na muffiny. Nie ma co się rozpisywać są idealne. Warto spróbować! Polecam. Przepis z tej strony



Składniki: 
2 jajka 
1/2 szklanki mleka
3 łyżki śmietany 12%
1/2 szklanki oleju
 łyżka ekstraktu waniliowego
260 g mąki 
100 g cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szkl. jagód


W jednej misce łączymy składniki mokre tj. jajka,mleko,olej, śmietanę i ekstrakt. W drugiej mąkę cukier i proszek do pieczenia. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy do połączenia. Formę na muffiny wykładamy papilotami. Do każdego nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Na ciasto dajemy umyte i osuszone jagody ok. 2 łyżeczki. Piec w 190 stopniach ok. 25-30 minut.


SMACZNEGO!!!

3 komentarze: