Co jeszcze można zaserwować, żeby było szybko i smacznie?? Niby zwykłe parówki ale podane w fajny sposób. Do tego jakiś sosik i mamy fajną przekąskę. Pomysł na to danie widziałam w gazetce Przyślij Przepis, ale nie wiem jaki to był numer. Przeczytałam, spodobało mi się i czekało na okazję.
Ps. Przepraszam za jakość zdjęcia
Składniki:
1op. gotowego ciasta francuskiego
ok8-9 cienkich parówek
8-9 plastrów żółtego sera
keczup
zioła prowansalskie, oregano, bazylia
1 jajko
Ciasto dzielimy na prostokąty długości takiej jak parówki i takiej szerokości, żeby ją owinąć. Na każdy kładziemy plaster sera, smarujemy keczupem i posypujemy ziołami. Dajemy parówki i zawijamy dokładnie zlepiając brzegi. Układamy na blaszce łączeniem do dołu. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, można jeszcze po wierzchu posypać ziołami. Zapiekamy w 200 stopniach, aż się zarumienią. Podajemy na ciepło z keczupem lub jakimiś sosami.
sylwester blisko, warto zapisać sobie takie przepisy,
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko,
szana!
lubię takie kiełbaski :) muszę sobie zrobić bo mi smaka narobiłaś !
OdpowiedzUsuń