poniedziałek, 21 stycznia 2013

Princessa

Ciasto Princessa jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a efekt pyszny. Polecam wypróbować, jest tego wart :) pozdrawiam!


Składniki:
Upiec biszkopt jasny z 8 jaj i przeciąć na pół ( można użyć tego przepisu)
1,5 kg jabłek
3 zielone galaretki
0,5 l śmietany kremówki
3 wafelki princessa o smaku kokosowym
tabliczka białej czekolady
3 łyżeczki żelatyny
1 łyżka cukru pudru

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Poddusić z odrobiną wody, ale uważając, żeby się nie rozpadły. galaretki rozpuścić w 3 szkl. wrzątku i dodać do jabłek. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Jak galaretka z jabłkami zacznie tężeć wylewamy ją na połowę biszkoptu i przykrywamy drugą.( bardzo ważne, żeby galaretka była "glutowata" bo inaczej wsiąknie w ciasto)
Czekoladę i wafelki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku.
Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy wafelki z czekoladą i mieszamy do połączenia. Dodać żelatynę i wymieszać. Od razu wykładać na ciasto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz